Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Corporate News

Artikel

Artikel
Baris R&D seri produk Rainpoo

Liwat introduksi babagan kepiye fokus ing asil model 3D, sampeyan bisa ngerti babagan hubungan antara dawa fokus lan FOV. Saka setelan paramèter penerbangan nganti proses pemodelan 3D, loro paramèter kasebut mesthi ana papane. Dadi, apa pengaruh loro parameter kasebut ing asil pemodelan 3D? Ing artikel iki, kita bakal nerangake kepiye Rainpoo nemokake sesambungan ing proses produk R&D, lan cara nemokake keseimbangan antara kontradiksi antarane dhuwur penerbangan lan asil model 3D.

1 、 Saka D2 nganti D3

RIY-D2 minangka produk sing digawe khusus kanggo proyek survei cadastral. Iki uga kamera oblique paling wiwitan sing nggunakake desain drop-down lan internal-lensa. D2 nduweni akurasi modeling sing dhuwur lan kualitas pemodelan sing apik, sing cocog kanggo pemodelan pemandangan kanthi medan sing rata lan jubin ora pati dhuwur. Nanging, kanggo drop gedhe, medan kompleks lan topografi (kalebu garis voltase dhuwur, cerobong asep, stasiun basa lan bangunan dhuwur liyane), safety pesawat drone bakal dadi masalah gedhe.

 

Ing operasi nyata, sawetara pelanggan ora ngrencanakake ketinggian penerbangan sing apik, sing nyebabake drone nggantung garis tegangan tinggi utawa tekan stasiun dhasar; Utawa sanajan sawetara drone cukup beruntung ngliwati bintik-bintik sing mbebayani, dheweke mung ngerti yen drone cedhak banget karo bintik-bintik sing mbebayani nalika mriksa foto udara .. Bebaya lan bebaya sing didhelikake iki asring nyebabake kapitunan properti sing gedhe banget.

Stasiun pangkalan ditampilake ing foto, sampeyan bisa ndeleng cedhak banget karo mbengung, kemungkinan kena Mula, akeh pelanggan sing menehi saran: Apa kamera miring dawa fokus bisa dirancang kanggo nggawe pesawat luwih dhuwur lan nggawe pesawat luwih aman? Adhedhasar kabutuhan pelanggan, adhedhasar D2, kita wis nggawe versi dawa fokus dawa sing jenenge RIY-D3. Dibandhingake karo D2, ing resolusi sing padha, D3 bisa nambah dhuwur pesawat drone udakara 60%.

Sajrone R&D D3, kita mesthi yakin manawa fokus sing dawa bisa duwe dhuwur pesawat sing luwih dhuwur, kualitas pemodelan sing luwih apik lan akurasi sing luwih dhuwur. Nanging sawise digunakake kanthi nyata, kita nemokake manawa ora kaya sing diarepake, dibandhingake karo D2, model 3D sing dibangun dening D3 cukup kaku, lan efisiensi kerja cukup sithik.

Jeneng Riy-D2 / D3
Bobot 850g
Ukuran 190 * 180 * 88mm
Jinis sensor APS-C
CMOS ukurane 23.5mm × 15.6mm
Ukuran piksel fisik 3.9um
Piksel total 120MP
Interval wektu pajanan Mininum 1s
Mode eksposur kamera Eksposur Isokronik / Isometrik
dawa fokus 20mm / 35mm kanggo D235mm / 50mm kanggo D3
Pasokan listrik Pasokan seragam (Power by drone)
kapasitas memori 320G
Download data cepet ≥70M / s
Suhu kerja -10 ° C ~ + 40 ° C
Nganyari firmware Gratis
Tingkat IP IP 43

2, Hubungan antara dawa fokus lan kualitas modeling

Hubungan antara dawa fokus lan kualitas modeling ora gampang dingerteni para pelanggan, lan malah akeh pabrike kamera sing miring kanthi keliru percaya yen lensa dawa fokus bisa migunani kanggo kualitas pemodelan.

 Kahanan nyata ing kene yaiku: ing premis manawa paramèter liya padha, kanggo fasad bangunan, dawa fokus bakal saya suwe, dadi luwih padha karo podo modeling. Apa jinis hubungan logis sing ana ing kene?

Ing seni pungkasan Kepiye dawa fokus ing asil model 3D kita wis nyebutake:

Ing premis manawa paramèter liyane padha, dawa fokus mung bakal mengaruhi dhuwur pesawat. Kaya sing dituduhake ing gambar ing ndhuwur, ana rong lensa fokus sing beda, abang nuduhake lensa fokus sing dawa, lan biru nuduhake lensa fokus sing cendhak. Sudut maksimum sing dibentuk dening lensa fokus dawa lan tembok yaiku α, lan sudut maksimum sing dibentuk dening lensa fokus sing cendhak lan tembok yaiku β. Temenan:

Apa tegese "sudut" iki? Sudut luwih gedhe ing antarane pojok FOV lensa lan tembok, lensa luwih horisontal tinimbang tembok. Nalika nglumpukake informasi babagan fasad bangunan, lensa fokus sing cendhak bisa nglumpukake informasi tembok kanthi luwih horisontal, lan model 3D sing adhedhasar bisa nggambarake tekstur fasad kanthi luwih apik. Mula, kanggo adegan kanthi fasad, luwih cendhek fokus lensa, informasi fasad sing dikumpulake luwih akeh lan kualitas modhling luwih apik.

 

Kanggo bangunan kanthi atap, kanthi resolusi resolusi sing padha, suwe lensa bakal saya suwe, saya dhuwur dhuwure pesawat drone, luwih akeh bintik-bintik sing ana ing sangisore permukaan, mula bakal ana kualitas modhel sing luwih elek. Dadi ing skenario iki, D3 kanthi lensa dawa fokus sing luwih dawa ora bisa saingan karo D2 kanthi lensa dawa fokus sing luwih cendhek.

3 、 Kontradiksi ing antarane ketinggian pesawat drone lan kualitas model 3D

Miturut sambungan logika dawa fokus lan kualitas model, yen dawa fokus lensa cukup cekak lan sudut FOV cukup gedhe, ora perlu kamera multi-lensa babar pisan. Lensa sudhut amba (lensa eye-eye) bisa nglumpukake informasi babagan kabeh arah. Kaya sing dituduhake ing ngisor iki:

 

Apa luwih becik ngrancang dawa fokus lensa supaya bisa?

Ora masalah maneh masalah distorsi gedhe amarga dawa fokus ultra-cendhak. Yen dawa fokus lensa ortho kamera miring dirancang dadi 10mm lan data dikumpulake kanthi resolusi 2cm, dhuwure pesawat drone mung 51 meter.

 Temenan, yen pesawat mbengung dilengkapi kamera miring sing dirancang kanthi cara iki kanggo nindakake tugas, mesthine bakal mbebayani.

PS: Sanajan lensa sudhut amba duwe panggunaan adegan ing modhel fotografi miring, iki nduweni teges praktis kanggo model Lidar. Sadurunge, sawijining perusahaan Lidar sing misuwur wis komunikasi karo kita, ngarep-arep kita ngrancang kamera udara lensa sudhut amba, dipasang karo Lidar, kanggo interpretasi obyek dhasar lan koleksi tekstur.

4 、 Saka D3 nganti DG3

R&D saka D3 nggawe kita ngerti yen kanggo fotografi miring, dawa fokus ora bisa dawa utawa cendhak kanthi monoton. Dawane gegandhengan banget karo kualitas model, efisiensi kerja, lan dhuwure penerbangan. Dadi ing R&D lensa, pitakon pisanan sing kudu dipikirake yaiku: kepiye cara nyetel lensa fokus?

Sanajan fokus sing cendhak duwe kualitas pemodelan sing apik, nanging dhuwure penerbangan sithik, nanging pesawat drone ora aman. Kanggo njamin keamanan drone, dawa fokus kudu dirancang luwih dawa, nanging dawa fokus sing luwih dawa bakal mengaruhi efisiensi kerja lan kualitas modhel. Ana kontradiksi tartamtu antarane dhuwur penerbangan lan kualitas pemodelan 3D. Kita kudu golek kompromi ing antarane kontradiksi kasebut.

Dadi sawise D3, adhedhasar pertimbangan lengkap babagan faktor kontradiksi iki, kita wis nggawe kamera miring DG3. DG3 ngemot kualitas pamodelan 3D saka D2 lan dhuwure penerbangan D3, uga nambah sistem disipasi panas lan ngilangi debu, saengga bisa uga digunakake ing drone swiwi tetep utawa VTOL. DG3 minangka kamera serong paling populer kanggo Rainpoo, uga kamera serong sing paling akeh digunakake ing pasar.

Jeneng Riy-DG3
Bobot 650g
Ukuran 170 * 160 * 80mm
Jinis sensor APS-C
Ukuran CCD 23.5mm × 15.6mm
Ukuran piksel fisik 3.9um
Piksel total 120MP
Interval wektu pajanan Mininum 0,8s
Mode eksposur kamera Eksposur Isokronik / Isometrik
dawa fokus 28mm / 40mm
Pasokan listrik Pasokan seragam (Power by drone)
kapasitas memori 320 / 640G
Download data cepet ≥80M / s
Suhu kerja -10 ° C ~ + 40 ° C
Nganyari firmware Gratis
Tingkat IP IP 43

5 、 Saka DG3 nganti DG3Pros

Kamera miring seri RIY-Pros bisa entuk kualitas pemodelan sing luwih apik. Dadi desain khusus apa sing duwe Pros ing tata letak lensa lan setelan dawa fokus? Ing masalah iki, kita bakal terus ngenalake desain-logika ing mburi parameter Pro.

6, Sudut lensa miring lan kualitas modeling

Konten sadurunge nyebutake pandangan kaya mangkene: ukuran fokus sing luwih cekak, amba saka sudut pandang, informasi fasad gedhong sing bisa dikoleksi, lan luwih apik kualitas modhel.

 Saliyane nyetel dawa fokus sing cukup, mesthine uga bisa nggunakake cara liya kanggo nambah efek modeling: langsung nambah sudut lensa miring, sing uga bisa nglumpukake informasi fasad sing luwih akeh.

 

Nanging nyatane, sanajan nyetel amba miring sing luwih gedhe bisa nambah kualitas modhling, uga ana rong efek samping:

 

1: Efisiensi kerja bakal suda. Kanthi nambah sudut miring, ekspansi rute penerbangan njaba uga bakal nambah akeh. Nalika sudut miring ngluwihi 45 °, efisiensi penerbangan bakal mudhun kanthi landhep.

Contone, kamera udara profesional Leica RCD30, sudut miring mung 30 °, salah sawijining sebab desain iki yaiku nambah efisiensi kerja.

2: Yen sudut oblique gedhe banget, sinar srengenge bakal gampang mlebu ing kamera, nyebabake silau (apamaneh esuk lan awan awan sing kesap). Kamera miring Rainpoo minangka sing paling wiwitan kanggo nggunakake desain lensa internal. Desain iki padha karo nambah hood menyang lensa supaya ora kena pengaruh suryo srengenge sing miring.

Utamane kanggo drone cilik, umume, polah mabure cukup mlarat. Sawise lensa miring lensa lan sikap drone ditumpukake, lampu nyimpang bisa gampang mlebu ing kamera, lan luwih akeh masalah glare.

7 、 Rute tumpang tindih lan kualitas modeling

Miturut pengalaman, kanggo njamin kualitas model, kanggo obyek apa wae sing ana ing angkasa, luwih becik nutupi informasi tekstur saka limang klompok lensa sajrone mabur.

 Iki gampang dingerteni. Contone, yen kita pengin nggawe model 3D bangunan kuna, kualitas model pesawat mabur kudu luwih apik tinimbang karo kualitas njupuk sawetara gambar ing papat sisih.

Foto sing luwih katutup, informasi spatial lan tekstur sing ana, lan kualitas modhil luwih apik. Iki tegese rute penerbangan tumpang tindih kanggo fotografi miring.

Gelar tumpang tindih minangka salah sawijining faktor utama sing nemtokake kualitas model 3D. Ing pemandangan umum fotografi serong, tingkat tumpang tindih biasane 80% judhul lan 70% miring (data asline keluwih).

Kasunyatane, mesthine paling apik yen duwe tumpang tindih sing padha kanggo miring, nanging tumpang tindih miring sing dhuwur bakal nyuda efisiensi penerbangan (utamane kanggo drone swiwi tetep), mula adhedhasar efisiensi, tumpang tindih sisih umum bakal luwih murah tinimbang judhul tumpang tindih.

 

Tips: Ngelingi efisiensi kerja, derajat tumpang tindih ora bisa ditindakake. Sawise ngluwihi "standar" tartamtu, nambah derajat tumpang tindih duwe pengaruh winates kanggo model 3D. Miturut saran eksperimen, kadang nambah tumpang tindih nyatane bakal nyuda kualitas model. Contone, kanggo adegan pemodelan resolusi 3 ~ 5cm, kualitas pemodelan drajangan tumpang tindih ngisor kadhang luwih apik tinimbang drajat tumpang tindih sing luwih dhuwur.

8 、 Bedane tumpang tindih teori lan tumpang tindih nyata

Sadurunge mabur, kita nemtokake 80% judhul lan 70% tumpang tindih, sing mung tumpang tindih teori. Ing pesawat, drone bakal kena pengaruh aliran udara,lan pangowahan sikap bakal nyebabake tumpang tindih nyata dadi kurang saka tumpang tindih teori.

Umumé, manawa drone multi-rotor utawa swiwi tetep, swasana mabur sing mlarat, dadi luwih apik kualitas model 3D. Amarga drone multi-rotor utawa swiwi tetep sing luwih cilik luwih bobote lan ukurane luwih cilik, mula kena gangguan arus udara eksternal. Sikap mabur umume ora apike karo drone medium-gedhe utawa drone wing-wing, nyebabake derajat tumpang tindih nyata ing sawetara wilayah dhasar tartamtu durung cukup, sing pungkasane mengaruhi kualitas modeling.

9 iff Kesulitan modeling 3D bangunan dhuwur

Nalika dhuwur bangunan mundhak, kangelan modeling 3D bakal saya mundhak. Salah sijine yaiku bangunan sing dhuwur bakal ningkatake risiko mabur pesawat mbengung, lan sing nomer loro yaiku nalika dhuwur bangunan mundhak, tumpang tindih saka bagean sing dhuwur mudhun banget, nyebabake model 3D sing kurang apik.

1 Pengaruh Tambah Tumpang ing 3D Kualitas Model Bangunan Gedhe Dhuwur

Kanggo masalah ing ndhuwur, akeh pelanggan sing duwe pengalaman nemokake solusi: nambah derajat tumpang tindih. Pancen, kanthi nambah derajat tumpang tindih, efek model bakal saya apik. Ing ngisor iki minangka perbandingan eksperimen sing ditindakake:

Liwat perbandingan ing ndhuwur, kita bakal nemokake: kenaikan derajat tumpang tindih ora ana pengaruhe tumrap kualitas model bangunan gedhen-gedhenan; nanging pengaruhe gedhe ing kualitas model bangunan gedhen-gedhenan.

Nanging, nalika tingkatan tambah tumpang tindih, jumlah foto udara bakal nambah, lan wektu pangolahan data uga bakal nambah.

2 Pengaruh saka dawa fokus ing 3D Kualitas Model Bangunan Gedhe Dhuwur

Kita wis nggawe kesimpulan kaya ing konten sadurunge:Kanggo bangunan fasad 3D adegan modeling, maneh dawa fokus, modele luwih elek kualitas. Nanging, kanggo model 3D ing wilayah sing dhuwur, dawa fokus sing luwih dawa dibutuhake kanggo njamin kualitas modhling. Kaya sing dituduhake ing ngisor iki:

Ing kondhisi resolusi lan gelar sing padha tumpang tindih, lensa dawa fokus sing dawa bisa njamin derajat tumpang tindih nyata saka atap lan ketinggian penerbangan sing cukup aman kanggo nggayuh kualitas modhling bangunan sing luwih dhuwur.

Contone, nalika kamera miring DG4pros digunakake kanggo nggawe modeling 3D bangunan dhuwur, ora mung bisa entuk kualitas pemodelan sing apik, nanging akurasi isih bisa nggayuh 1: 500 syarat survey kadaster, sing dadi kauntungan saka fokus dawa lensa dawa.

Cilik: Kasus fotografi miring sing sukses

10 、 RIY-Pros seri kamera oblique

Kanggo nggayuh kualitas pemodelan sing luwih apik, kanthi resolusi sing padha, priksa manawa tumpang tindih sing cukup lan lapangan sing akeh. Kanggo wilayah sing beda-beda kanthi dhuwur utawa bangunan sing dhuwur, dawa fokus lensa uga faktor penting sing mengaruhi kualitas modeling. Adhedhasar prinsip ing ndhuwur, kamera serong Rainpoo RIY-Pros nggawe telung optimasi ing lensa ing ngisor iki:

1 Owahi tata letak lenses

Kanggo Pros seri kamera serong, koyo sing paling intuisi yaiku wujude ganti saka bunder dadi alun. Alesan sing paling langsung kanggo pangowahan iki yaiku tata letak lensa wis diganti.

Kauntungan saka tata letak iki yaiku ukuran kamera bisa dirancang supaya luwih cilik lan bobote bisa luwih entheng. Nanging, tata letak iki bakal nyebabake tingkat tumpang tindih lensa oblique kiwa lan tengen luwih murah tinimbang perspektif ngarep, tengah, lan mburi: yaiku area bayangan A luwih cilik tinimbang area bayangan B.

Kaya sing wis kasebut sadurunge, kanggo nambah efisiensi penerbangan, tumpang tindih sisih biasane luwih cilik tinimbang tumpang tindih judhul, lan "tata letak sekitar" iki bakal luwih nyuda tumpang tindih, mulane model 3D lateral bakal luwih miskin tinimbang 3D judhul model

Dadi kanggo seri RIY-Pros, Rainpoo ngganti tata lensa dadi: tata letak paralel. Kaya sing dituduhake ing ngisor iki:

Tata letak iki bakal ngorbanake bagean saka wujud lan bobote, nanging mupangate yaiku supaya bisa miring tumpang tindih cekap lan entuk kualitas pemodelan sing luwih apik. Ing rencana penerbangan sing nyata, RIY-Pros malah bisa nyuda sawetara tumpang tindih kanggo nambah efisiensi penerbangan.

2 Setel amba ing miring lenses

Kauntungan saka "tata letak paralel" yaiku ora mung njamin tumpang tindih sing cukup, nanging uga nambah sisi FOV lan bisa nglumpukake informasi tekstur luwih akeh babagan bangunan.

Kanthi basis iki, kita uga nambah dawa fokus lensa miring saengga sisih ngisor cocog karo pojok ngisor tata letak "saubeng" sadurunge, kanthi nambah sudut pandang sisih, kayata ing gambar ing ngisor iki:

Kauntungan saka tata letak iki yaiku sanajan sudut lensa miring diganti, nanging ora mengaruhi efisiensi penerbangan. Lan sawise FOV lensa sisih nambah apik, data informasi fasade luwih akeh bisa diklumpukake, lan kualitas modhike mesthi ditambah.

Eksperimen sing beda uga nuduhake manawa, dibandhingake karo tata letak lensa tradisional, tata letak seri Pros bisa nambah kualitas model 3D kanthi miring.

Sisih kiwa minangka model 3D sing dibangun dening kamera tata letak tradisional, lan sisih tengen yaiku model 3D sing dibangun dening kamera Pros.

3 Nambah dawa fokus ing lensa miring

 

Lensa kamera miring RIY-Pros diganti saka "tata sekitar" tradisional dadi "tata letak paralel", lan rasio resolusi cedhak karo resolusi titik sing adoh saka foto sing dijupuk lensa miring uga bakal nambah.

 

Kanggo mesthekake yen rasio ora ngluwihi nilai kritis, lensa oblique lensa fokus bakal ditambah 5% ~ 8% tinimbang sadurunge.

Jeneng Riy-DG3 Pros
Bobot 710g
Ukuran 130 * 142 * 99.5mm
Jinis sensor APS-C
Ukuran CCD 23.5mm × 15.6mm
Ukuran piksel fisik 3.9um
Piksel total 120MP
Interval wektu pajanan Mininum 0,8s
Mode eksposur kamera Eksposur Isokronik / Isometrik
dawa fokus 28mm / 43mm
Pasokan listrik Pasokan seragam (Power by drone)
kapasitas memori 640G
Download data cepet ≥80M / s
Suhu kerja -10 ° C ~ + 40 ° C
Nganyari firmware Gratis
Tingkat IP IP 43

Sedurunge :

Sabanjure :

Kondur