Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

RIY oblique cameras

PRODUK

Pilih kamera sing cocog lan profesional kanggo drone sampeyan

  • M6
  • FAQ
  • Download data
  • Sinau Kasus
  • Spesifikasi

M6


1: UAV sing dipasangM200 V2,M210 V2,M210 RTK V2,M300RTK, lan drone multi-roter / wing-wing / VTOL liyane

2: Integrasi dhuwur karo DJI UAV, gampang dioperasikake

3: Dhukungan teknologi TimeSync kanggo nambah akurasi Data Posisi RTK

4: Cilik lan entheng, tambahake batere UAV

5: interval wektu paparan minimal≤0.8s

6: Kertu memori sing bisa diganti

7: Lensa sing bisa diganti, cocok kanggo macem-macem aplikasi

8: Entuk umpan balik status kerja lensa kanthi real-time, hindari penerbangan sing ora valid

9: Urip lan mateni pesawat kasebut kanthi sinkron, utawa kanthi manual '

10: Langsung maca data GPS saka drone




FAQ

  • Apa format informasi mentah? Kepiye carane proses karo aku?

    format foto mentah yaiku .jpg.

    Biasane sawise pesawat, luwih dhisik kudu ndownload saka kamera, sing mbutuhake piranti lunak sing dirancang kanggo "Sky-Scanner". Kanthi piranti lunak iki, kita bisa ndownload data kanthi siji tombol, lan kanthi otomatis ngasilake file blok ContextCapture.

    Hubungi kita kanggo ngerti luwih lengkap babagan foto mentah>
  • Prosedur instalasi ing macem-macem platform apa wae sayap tetep UAV utawa pesawat cilik?

    RIY-DG4 PROS bisa dipasang ing drone multi-rotor lan swiwi tetep kanggo akuisisi data fotografi miring. Lan amarga unit kontrol, unit transmisi data lan subsistem liyane modular, mula gampang dipasang lan diganti. Kita bisa digunakake kanthi akeh perusahaan drone ing saindenging jagad, swiwi tetep uga multi-rotor lan VTOL lan helikopter, pranyata kabeh diadaptasi kanthi apik.

    Hubungi kita kanggo ngerti luwih lengkap babagan foto mentah>
  • Napa sinkronisasi lensa lima penting banget?

    Kita kabeh ngerti manawa sajrone pesawat mbengung, sinyal pemicu bakal diwenehake menyang limang lensa kamera sing khas. Miturut teori, limang lensa kasebut kudu dicethakake kanthi sinkron, lan banjur data POS bakal direkam bebarengan.

    Nanging sawise verifikasi nyata, kita nggawe kesimpulan: informasi tekstur adegan sing luwih kompleks, luwih akeh jumlah data sing bisa dirampungake, dikompres, lan disimpen lensa, lan luwih akeh wektu kanggo ngrampungake rekaman kasebut.

    Yen interval antarane sinyal pemicu luwih cekak tinimbang wektu sing dibutuhake kanggo lensa ngrampungake rekaman, kamera ora bakal bisa mbukak, sing bakal nyebabake "foto sing ilang".

    BTWing sinkronisasi uga penting banget kanggo sinyal PPK.

    Hubungi kita kanggo ngerti luwih lengkap babagan foto mentah>
  • Apa efisiensi kerja DG4Pros? Kepiye cara nyetel paramèter sing cocog?

    DJI M600Pro + DG4PROS

    GSD (cm)

    1

    1.5

    2

    3

    4

    5

    Dhuwur pesawat (m)

    88

    132

    177

    265

    354

    443

    Kacepetan penerbangan (m / s)

    8

    8

    8

    8

    8

    8

    Area penerbangan siji (km2)

    0,26

    0,38

    0,53

    0,8

    0,96

    1.26

    Nomer gambar penerbangan siji

    5700

    3780

    3120

    2080

    1320

    1140

    Jumlah dina penerbangan

    12

    12

    12

    12

    12

    12

    Total area kerja Sawijining dina (km2)

    3.12

    4,56

    6.36

    9.6

    11.52

    15.12

    Table Tabel paramèter diitung kanthi tingkat tumpang tindih longitudinal 80% lan tingkat tumpang tindih transversal 70%, disaranake)

    Drone swiwi tetep + DG4PROS 

    GSD (cm)

    2

    2.5

    3

    4

    5

    Dhuwur pesawat (m)

    177

    221

    265

    354

    443

    Kacepetan penerbangan (m / s)

    20

    20

    20

    20

    20

    Penerbangan siji

    wilayah kerja (km2)

    2

    2.7

    3.5

    5

    6.5

    Penerbangan siji

    nomer foto

    10320

    9880

    8000

    6480

    5130

    Jumlah penerbangan

    ing sawijining dina

    6

    6

    6

    6

    6

    Total area kerja

    Sawijining dina (km2)

    12

    16.2

    21

    30

    39

    Table Tabel paramèter diitung kanthi tingkat tumpang tindih longitudinal 80% lan tingkat tumpang tindih transversal 70%, disaranake)

    Hubungi kita kanggo ngerti luwih lengkap babagan foto mentah>

Kasus fotografi miring sing sukses

—— Gunakake model 3D kanggo nindakake survey cadastral kanggo wilayah sing dhuwur

1. Ringkesan

Sawise pirang-pirang taun pembangunan, saiki ing Tiongkok, fotografi serong wis akeh digunakake ing proyek survei cadastral deso. Nanging, amarga watesan kondisi teknis peralatan, fotografi serong isih ringkih kanggo pangukuran kadastral adegan drop-drop, utamane amarga dawa fokus lan format gambar lensa kamera miring durung standar. Sawise pirang-pirang taun pengalaman proyek, kita nemokake manawa akurasi peta kudu ana ing 5 cm, banjur GSD kudu ana ing 2 cm, lan model 3D kudu apik banget, pinggiran bangunan kudu lurus lan jelas.


Umume, dawa fokus kamera sing digunakake kanggo proyek pangukuran kadastral deso 25mm ing vertikal lan 35mm miring. Kanggo nggayuh akurasi 1: 500, GSD kudu ana ing 2 cm. Lan kanggo mesthekake, papan sing luwih dhuwur saka drone umume antara 70m-100m. Miturut ketinggian penerbangan iki, ora ana cara kanggo ngrampungake koleksi data gedhung 100m ing ndhuwur. Sanajan sampeyan nindakake penerbangan, sampeyan ora bisa njamin tumpang tindih atap, nyebabake model ora apik. . Lan amarga dhuwur gelut kurang sithik, mula mbebayani kanggo UAV.

Kanggo ngrampungake masalah iki, ing Mei 2019, kita nganakake tes verifikasi akurasi Oblique Photography kanggo gedhong-gedhung ing kutha. Tujuan tes iki yaiku kanggo verifikasi manawa akurasi pemetaan pungkasan model 3D sing dibangun kamera miring RIY-DG4pros bisa nyukupi sarat 5cm RMSE.

2. Proses tes

Piranti

Ing tes iki, kita milih DJI M600PRO, sing dilengkapi kamera lima lensa muni Rainpoo RIY-DG4pros.

Rencana area survey lan titik kontrol

Kanggo nanggepi masalah ing ndhuwur, lan kanggo nambah kangelan, kita milih khusus rong sel kanthi dhuwur bangunan rata-rata 100 meter kanggo dites.

Titik kontrol wis disetel miturut peta GOOGLE, lan lingkungan sekitar kudu mbukak lan ora bisa dicegah. Jarak antarane poin ing kisaran 150-200M.

Titik kontrol 80 * 80 kothak, dipérang dadi abang lan kuning miturut diagonal, supaya titik tengah bisa dingerteni kanthi jelas nalika refleksi kuwat banget utawa katerangan ora cukup, kanggo nambah akurasi.

Perencanaan Rute UAV

Kanggo njamin keamanan operasi, kita nglindhungi ketinggian sing aman 60 meter, lan UAV mabur 160 meter. Kanggo mesthekake tumpang tindih gendheng, kita uga nambah tarif tumpang tindih. Tingkat tumpang tindih longitudinal yaiku 85% lan tingkat tumpang tindih transversal yaiku 80%, lan UAV miber kanthi kecepatan 9,8m / s.

Laporan Triangulasi Udara (AT)

Gunakake piranti lunak "Sky-Scanner" (Dikembangake dening Rainpoo) kanggo ndownload lan ngolah praune foto asli, banjur impor menyang piranti lunak pemodelan ContextCapture 3D kanthi siji tombol.

  • 15h.

    AT wektu: 15h.

     

  • 23h.

    Modeling 3D

    wektu: 23h.

Laporan distorsi lensa

Saka diagram grid distorsi, bisa dingerteni manawa distorsi lensa RIY-DG4pros cilik banget, lan keliling meh kabeh cocog karo alun-alun standar;

Kesalahan penolakan RMS

Thanks kanggo teknologi optik Rainpoo, kita bisa ngontrol nilai RMS sajrone 0,55, sing dadi parameter penting akurasi model 3D.

Sinkronisasi limang lensa

Bisa dingerteni manawa jarak antarane titik utama lensa vertikal tengah lan titik utama lensa miring yaiku: 1.63cm, 4.02cm, 4.68cm, 7.99cm, dikurangi beda posisi sing sejatine, angka kesalahan yaiku: - 4,37cm, -1.98cm, -1.32cm, 1.99cm, prabédan maksimum posisi yaiku 4.37cm, sinkronisasi kamera bisa dikontrol sajrone 5ms;

Kesalahan pinpoint

RMS saka poin kontrol sing diprediksi lan nyata kalebu 0,12 nganti 0,47 piksel.

3. Pemodelan 3D

Tampilan Model
Detil nuduhake

Bisa dingerteni amarga RIY-DG4pros nggunakake lensa dawa fokus dawa, omah ing sisih ngisor model 3d katon cetha banget. Interval wektu pajanan minimal kamera bisa tekan 0,6s, mula sanajan tingkat tumpang tindih bujur tambah dadi 85%, ora ana kedadeyan bocor foto. Dhasar saka bangunan sing dhuwur banget cetha lan dhasaré lurus, sing uga bisa njamin supaya bisa entuk tilas sing luwih akurat ing model kasebut mengko.

4. Priksa Akurasi

  • Kita nggunakake total stasiun kanggo nglumpukake data posisi ing titik cek banjur ngimpor file DAT menyang CAD. Banjur mbandhingake langsung data posisi poin ing model kasebut kanggo ndeleng bedane.
  • Kita nggunakake total stasiun kanggo nglumpukake data posisi ing titik cek banjur ngimpor file DAT menyang CAD. Banjur mbandhingake langsung data posisi poin ing model kasebut kanggo ndeleng bedane.

5. Kesimpulan

Ing tes iki, kangelan yaiku mudhun lan adegan sing dhuwur lan kurang, kerapatan omah lan lantai sing kompleks. Faktor kasebut bakal nyebabake nambah kesulitan mabur, risiko sing luwih dhuwur, lan model 3D sing luwih elek, sing bakal nyebabake akurasi survey kadaster.

Amarga dawa fokus RIY-DG4pros luwih dawa tinimbang kamera oblique umum, mesthekake yen UAV bisa mabur ing ketinggian sing cukup aman, lan resolusi gambar obyek dhasar ing 2 cm. Sanalika, lensa bingkai lengkap bisa mbantu njupuk luwih akeh sudhut omah nalika mabur ing area bangunan kanthi kapadhetan tinggi, saengga bisa ningkatake kualitas model 3D. Ing premis manawa kabeh piranti hardware dijamin, kita uga nambah tumpang tindih penerbangan lan kepadatan distribusi titik kontrol kanggo njamin akurasi model 3D.

fotografi oblique kanggo area survey cadastral sing dhuwur banget, sapisan amarga watesan peralatan lan kurang pengalaman, mung bisa diukur nganggo metode tradisional. Nanging pengaruhe bangunan dhuwur ing sinyal RTK uga nyebabake kangelan lan akurasi pangukuran sing kurang. Yen kita bisa nggunakake UAV kanggo nglumpukake data, pangaribawa sinyal satelit bisa rampung, lan akurasi pangukuran sacara sakabehe bisa ditambah. Dadi, sukses tes iki penting banget kanggo kita.

Tes iki mbuktekake manawa RIY-DG4pros pancen bisa ngontrol RMS dadi regane sithik, nduweni akurasi pemodelan 3D sing apik, lan bisa digunakake ing proyek pangukuran bangunan sing dhuwur kanthi akurat.

Spesifikasi

M6

    Dimensi-ora kalebu tutup lensa (mm)

    127 * 77 * 35mm

    Bobot kamera

    330g

    Résolusi total) MP)

    61

    Ukuran sensor

    35,7 * 23,8mm

    Dawa fokus (mm)

    35/40/50/56 (bisa diganti)

    Gunung Lensa

    E-jinis

    Interval cahya minimal

    0,8s

    Mode pajanan kamera

    Eksposur Isokronik / Isometrik

    Antarmuka sing nyetel paramèter

    Jinis-C

    Antarmuka I / O

    Pemicu, serial, eksposur tengah

    Input daya (V)

    12-27

    Mode pasokan daya kamera

    Pdiduweni drone 

    Maks. konsumsi daya (W)

    6.5

    Pangolahan data

    SKYSCANNER (GPS)

    Kapasitas memori

    128g

    Suhu operasi

    -10 ℃ ~ 40 ℃

    Asor (%)

    15-80 (ora kondensasi)