Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Corporate News

Artikel

Artikel
Paparan sinkronisasi

Napa KAMERA BUTUH "Kontrol sinkronisasi"

Kita kabeh ngerti manawa sajrone pesawat, drone bakal menehi sinyal pemicu menyang limang lensa kamera miring. Lima lensa kasebut miturut teori kudu kapacak ing sinkronisasi absolut, banjur cathet siji informasi POS kanthi bebarengan. Nanging ing proses operasi nyata, kita nemokake yen sawise mbengung ngirim sinyal pemicu, limang lensa kasebut ora bisa dibukak bebarengan. Napa iki kedadeyan?

Sawise pesawat, kita bakal nemokake manawa total kapasitas foto sing dikumpulake dening lensa beda umume beda. Iki amarga nalika nggunakake algoritma kompresi sing padha, kerumitan fitur tekstur lemah mengaruhi ukuran data foto, lan bakal mengaruhi sinkronisasi paparan kamera.

Fitur tekstur sing beda

Tekstur fitur sing luwih rumit, jumlah data luwih gedhe sing dibutuhake kamera kanggo ngatasi, ngompres, lan nulis., Luwih akeh wektu kanggo ngrampungake langkah-langkah kasebut. Yen wektu panyimpenan tekan titik kritis, kamera ora bisa nanggepi sinyal rana ing wektu, lan aksi-aksi ekspos.

Yen interval wektu antarane rong cahya luwih cekak tinimbang wektu sing dibutuhake kanggo kamera ngrampungake siklus foto, kamera bakal njupuk foto sing ora dijupuk amarga ora bisa ngrampungake pajanan ing wektu. Mula, sajrone operasi, teknologi kontrol sinkronisasi kamera kudu digunakake kanggo nyawijikake aksi ekspos kamera.

R&D teknologi kontrol sinkronisasi

Sadurunge, kita nemokake yen Sawise AT ing piranti lunak kasebut, kesalahan posisi limang lensa ing udara kadang-kadang bisa gedhe banget, lan bedane posisi ing antarane kamera bisa nganti 60 ~ 100cm!

Nanging, nalika nyoba ing lapangan, kita nemokake manawa sinkronisasi kamera isih cukup dhuwur, lan responsane tepat wektu. Personel R&D bingung banget, kenapa kesalahan sikap lan posisi solusi AT gedhe banget?

Kanggo ngerteni sebabe, ing wiwitan pangembangan DG4pros, kita nambahake timer umpan balik menyang kamera DG4pros kanggo ngrekam prabédan wektu antarane sinyal pemicu drone lan paparan kamera. Lan dites ing papat skenario ing ngisor iki.

 

Adegan A: Werna lan tekstur sing padha 

 

Adegan A: Werna lan tekstur sing padha 

 

Adegan C: Werna sing padha, tekstur sing beda 

 

Adegan D: warna lan tekstur sing beda

Tabel statistik asil tes

Kesimpulan:

Kanggo adegan kanthi warna sing akeh, wektu sing dibutuhake kanggo kamera kanggo ngetung Bayer lan nulis bakal nambah; nalika kanggo adegan kanthi garis akeh, informasi frekuensi dhuwur gambar kakehan, lan wektu sing dibutuhake kanggo ngompres kamera uga bakal nambah.

Bisa dingerteni manawa frekuensi sampling kamera kurang lan teksture sing sederhana, respon kamera bakal pas karo wektu; nanging nalika frekuensi sampling kamera dhuwur lan teksturé rumit, prabédan respon wektu kamera bakal saya tambah. Lan frekuensi njupuk gambar luwih akeh, kamera pungkasane bakal njupuk foto sing ora dijupuk.

 

Prinsip kontrol sinkronisasi kamera

Kanggo nanggepi masalah ing ndhuwur, Rainpoo nambahake sistem kontrol umpan balik menyang kamera supaya bisa nambah sinkronisasi saka limang lensa.

 Sistem kasebut bisa ngukur bedane wektu- "T" ing antarane drone ngirim sinyal pemicu lan wektu cahya saben lensa. Yen prabédan wektu "T" saka limang lensa kasebut ana ing kisaran sing bisa diidini, kita mikir manawa limang lensa bisa digunakake kanthi sinkron. Yen nilai umpan balik tartamtu saka limang lensa luwih gedhe tinimbang regane standar, unit kontrol bakal nemtokake manawa kamera duwe bedane wektu gedhe, lan nalika cahya sabanjure, lensa bakal menehi ganti rugi miturut bedane, lan pungkasane limang lensa bakal kapacak kanthi sinkronisasi lan prabédan wektu mesthi ana ing kisaran standar.

Aplikasi kontrol sinkronisasi ing PPK

Sawise ngontrol sinkronisasi kamera, ing proyek survei lan pemetaan, PPK bisa digunakake kanggo nyuda jumlah titik kontrol. Saiki, ana telung cara sambungan kanggo kamera miring lan PPK:

1 Salah siji saka limang lensa kasebut ana gandhengane karo PPK
2 Kabeh limang lensa nyambung karo PPK
3 Gunakake teknologi kontrol sinkronisasi kamera kanggo menehi bali nilai rata-rata menyang PPK

Saben telung opsi kasebut duwe kaluwihan lan kekurangan:

1 Keuntungane gampang, kekurangane yaiku PPK mung nggambarake posisi spasial lensa siji. Yen limang lensa ora diselarasake, bakal nyebabake kesalahan posisi lensa liya sing cukup gedhe.
2 Keuntungan uga gampang, posisi sing akurat, kekurangan mung bisa target modul diferensial tartamtu
3 Keuntungan kasebut yaiku posisi sing akurat, fleksibilitas dhuwur, lan dhukungan kanggo macem-macem jinis modul diferensial. Kerugiane yaiku kontrol luwih rumit lan biayane luwih dhuwur.

Saiki ana drone nggunakake papan RTK / PPK 100HZ. Papan kasebut dilengkapi kamera Ortho kanggo nggayuh 1: 500 peta topografi tanpa titik kontrol, nanging teknologi iki ora bisa entuk kontrol-titik absolut kanggo fotografi miring. Amarga kesalahan sinkronisasi saka limang lensa kasebut luwih gedhe tinimbang akurasi posisi diferensial, dadi yen ora ana kamera obli sinkronisasi dhuwur, prabédan frekuensi dhuwur ora ana artine ……

Saiki, cara kontrol iki minangka kontrol pasif, lan kompensasi mung bakal ditindakake sawise kesalahan sinkronisasi kamera luwih gedhe tinimbang ambang logis. Mula, kanggo adegan kanthi perubahan tekstur sing gedhe, mesthine bakal ana kesalahan titik individu sing luwih gedhe tinimbang ambang batesan, Ing generasi sabanjure produk seri Rie, Rainpoo wis ngembangake metode kontrol anyar. Yen dibandhingake karo cara kontrol saiki, akurasi sinkronisasi kamera bisa ditambah paling ora kanthi urutan ukuran lan tekan level ns!