Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Corporate News

Artikel

Artikel
Kepiye dawa fokus ing asil model 3D

1 、 Pambuka

Kanggo fotografi miring, ana papat adegan sing angel banget dibangun model 3D:

 

Lumahing reflektif sing ora bisa nggambarake informasi tekstur nyata obyek kasebut. Contone, lumahing banyu, kaca, area gedhe tekstur tunggal permukaan bangunan.

 

Obyek obah alon-alon. Contone, mobil ing prapatan

 

Pemandangan ing ngendi fitur-fitur ora bisa dicocogake utawa fitur-fitur sing cocog duwe kesalahan gedhe, kayata wit lan grumbul.

 

Bangunan kompleks sing kothong. Kayata pagar, stasiun pangkalan, menara, kabel, lsp.

Kanggo adegan tipe 1 lan 2, ora prelu nambah kualitas data asli, model 3D ora bakal nambah.

 

Kanggo adegan tipe 3 lan tipe 4, ing operasi nyata, sampeyan bisa nambah kualitas model 3D kanthi ngapikake resolusi, nanging isih gampang banget yen batal lan bolongan ing model kasebut, lan efisiensi kerjane bakal sithik banget.

 

Saliyane adegan khusus ing ndhuwur, ing proses pemodelan 3D, sing luwih digatekake yaiku kualitas model 3D bangunan. Amarga ana masalah sing ana gandhengane karo paramèter penerbangan sing disetel, kahanan cahya, peralatan akuisisi data, piranti lunak modhél 3D, lsp. Uga gampang kanggo nuduhake gedhung: memedi, nggambar, leleh, dislokasi, deformasi, adhesi, lsp .

 

Mesthine, masalah sing kasebut ing ndhuwur uga bisa ditambah kanthi modifikasi modh 3D. Nanging, yen sampeyan pengin nindakake modifikasi kerja skala gedhe, biaya dhuwit lan wektu bakal gedhe banget.

 

Model 3D sadurunge modifikasi

 

Model 3D sawise modifikasi

Minangka pabrikan R & D kamera oblique, Rainpoo mikir saka perspektif pengumpulan data:

Kepiye cara ngrancang kamera miring supaya bisa nambah kualitas model 3D tanpa nambah tumpang tindih rute penerbangan utawa nomer foto?

2, Apa dawane fokus

Dawane fokus lensa minangka parameter sing penting banget. Iki bakal nemtokake ukuran subjek ing medium pencitraan, sing padha karo skala obyek lan gambar. Nalika nggunakake kamera foto digital (DSC), sensor utamane yaiku CCD lan CMOS. Nalika DSC digunakake ing udara -survey, dawa fokus nemtokake jarak sampling lemah (GSD).

Nalika motret obyek target sing padha kanthi jarak sing padha, gunakake lensa kanthi dawa fokus dawa, gambar obyek iki gedhe, lan lensa kanthi dawa fokus cendhak cilik.

Dawa fokus nemtokake ukuran obyek ing gambar, sudut pandang, ambane lapangan lan perspektif gambar. Gumantung saka aplikasi, dawa fokus bisa beda banget, sawetara mm nganti sawetara meter. Umume, kanggo fotografi udara, kita milih, milih dawa fokus ing kisaran 20mm ~ 100mm.

3 、 Apa sing diarani FOV

Ing lensa optik, sudut sing dibentuk dening titik tengah lensa minangka pucuk lan kisaran maksimum gambar obyek sing bisa nembus lensa diarani sudut pandang. FOV luwih gedhe, ukuran optik luwih cilik. Ing istilah, yen obyek target ora ana ing FOV, lampu sing dibayangke utawa dipancarkan obyek ora bakal mlebu lensa lan gambar ora bakal dibentuk.

4, Dawane fokus & FOV

Kanggo dawa fokus kamera serong, ana loro kesalahpahaman umum:

 

1) Saya suwe dawane fokus, saya dhuwur drone sing luwih dhuwur, lan luwih gedhe wilayah sing bisa ditutupi gambar;

2) Saya suwe dawa fokus, saya akeh area jangkoan, lan saya akeh efisiensi kerja;

Alesan kanggo loro kesalahpahaman ing ndhuwur yaiku manawa ana hubungane antara dawa fokus lan FOV ora dingerteni. Hubungane kalorone yaiku: maneh dawa fokus, FOV luwih cilik; sing luwih dawa dawa fokus, FOV luwih gedhe.

Mula, yen ukuran fisik bingkai, resolusi bingkai, lan resolusi data padha, pangowahan dawa fokus mung bakal ngubah dhuwur pesawat, lan area sing ditutupi gambar ora diganti.

5, Dawane fokus & Efisiensi Makarya

Sawise ngerti hubungane antara dawa fokus lan FOV, sampeyan bisa uga mikir manawa dawa fokus ora duwe pengaruh ing efisiensi penerbangan. Kanggo Ortho-photogrammetry, cukup bener (kanthi tegas, yen dawa fokus bakal saya suwe, luwih dhuwur dhuwure penerbangan, luwih akeh energi sing dikonsumsi, luwih cendhek wektu penerbangan lan luwih mudhun efisiensi kerja).

Kanggo fotografi miring, dawa fokus maneh, luwih mudhun efisiensi kerja.

Lensa miring kamera umume dilebokake ing sudhut 45 °, kanggo mesthekake yen data gambar facade pinggiran area target diklumpukake, rute penerbangan kudu diperluas.

Amarga lensa obliquer ing 45 °, segitiga sisih tengen isosel bakal dibentuk. Nganggep yen tumindak mabur drone ora dipikirake, sumbu optik utama lensa miring banjur digawa menyang pinggir area pangukuran minangka syarat perencanaan rute, mula rute drone ngembangake jarak sing padha karo dhuwur pesawat drone. .

Dadi, yen area jangkoan rute ora diganti, area sing digunakake lensa dawa fokus luwih gedhe tinimbang lensa dawa.